perjantai 28. toukokuuta 2010

28.5.2010 Vilen luona Cebu Cityssä

No nyt ollaankin jo sitten ihan uudella saarella, nimittäin Cebussa. Eilinen lento Manilasta oli tunnin verran myöhässä, mutta eipä sillä ollut väliä. Hypättiin taksiin ja köröteltiin saamiemme ohjeiden mukaan Banawan kaupunginosaan ja tarkemmin ottaen paikalliseen pikaruokalaan Jollibeehen. Siellä tapasimme sitten Vilen ja nautimme ”herkulliset” kanaa ja riisiä –annokset. Isäntä lähti vielä takaisin töihin ja me nautittiin ilmastoinnista kämpillä ja hoidettiin parit arkiset asiat kuten Visalaskut.

Illaksi tehtiin treffit Ayalan ostoskeskukseen joka olikin valtava kompleksi ravintoloita, kauppoja, leffateattereita ja pelihalleja. Perusjenkkiostarin tyylinen, mutta me oltiin hetken aikaa ihan sormi suussa kun ollaan kuitenkin tässä parin Filippiineillä vietetyn viikon aikana oltu ihan maaseudulla ja kaupungin vilinä tuntui taas uudelta. Tai jotenkin hassulta, kun nurkissa vilkkuu Topshop (pysyin lujana, en mennyt), Benetton ja muut tutut kaupat. Ostari on kuitenkin aina ostari, meni oikeastaan minne vaan.

Pyörittiin parissa kaupassa katselemassa snorkkelointivälineitä ja muuten haahuiltiin vaan pitkin käytäviä. Nälkä ei ehtinyt yllättämään sillä Vilen kokemuksen perusteella menimme mahtavasti nimettyyn Teriyaki Boy:hin syömään kreisisushia. Tarjolla oli sekä perinteisiä rullia että niiden rinnalla myös kreisirullia joihin oli pyöritetty mukaan vesimelonia, mangoa ja ties mitä. Hyviä, joskin joidenkin rullien kassa tarjottu majoneesi-barbeque –kastike oli uusi ja omituinen tuttavuus.

Tässä vaiheessa kello alkoi olla jo sen verran että hypättiin taksiin (tässä kaupungissa ei trisykkelimopoja ole juuri näkynyt) ja ajeltiin takasin Vilelle. Taksikuski olikin sitten omaa luokkaansa, kyseli osataanko hiihtää, mitä tarkoittaa sana ”steep” ja oli myös vakuuttunut Tompan olevan ammattiskeittari. Kaipa hänelle näistä muodostui joku järkevä kokonaisuus. Hauska veikko.

Sitten viriteltiin vaan patjat ja kellahdettiin nukkumaan. Huomenna olisi tarkoitus suunnata naapurisaari Boholille ja tutustua kaupungin fiestaan. Kuulostaa mahtavalta, toivottavasti tämä ruokamyrkytys taittuu siihen mennessä. Damn you Jollibee.

-Inni.

Huomiota:

- Taksiasemalta otettuun taksiin astuessa saa mukaan kupongin johon voi raksia kuljettajan virheet ja raportoida ne eteenpäin.
- Vaalimainoksia on täälläkin liimattu ihan käsittämättömän paljon jokaiseen mahdolliseen pintaan. Tokkopa niitä kukaan kerää pois…
- Ostarilla liikkuneet vauraammat paikalliset on paksumpia kuin kalastajakylän tyypit . Mikä yllätys.
- Alamme olla ruskettuneita. Jee.

3 kommenttia:

  1. On kyllä hemmetin kiva lukea teidän blogia! :) Ei mitään, jatkakaa! -Jusa

    VastaaPoista
  2. Missä viipyy päivä asu- kuvat? vaadin niitä seuraavaan postaukseen!

    VastaaPoista
  3. Topshop! Topshop! Meet me there in 1,5 weeks. Yes please!

    VastaaPoista

Lukijat

Osallistujat