perjantai 21. toukokuuta 2010

21.5.2010 Lorenzo’s, El Nido, Palawan



Muutama päivä on mennyt ihan puhtaasti riippumatossa loikoiluun ja erittäin lahjakkaaseen ”ei minkään” tekemiseen. Raukeaa mieltä ovat askarruttaneet ainakin seuraavat asiat:

-Sari-sarit, eli siis pienet kaupat joita tuntuu olevan jokaisen himassa ja jotka kaikki myyvät samoja tuotteita: elääkö sillä busineksella vai onko niillä ihmisillä muitakin duuneja? Meitä on näissä bungaloweissa nyt yhteensä kuusi ihmistä ja jos kaikki käyvät ostamassa vaikka jonkun askin spaddua, muutaman oluen ja pari litraa vettä päivässä en voi todellakaan uskoa että joku kymmenhenkinen perhe tulee myyntivoitoilla toimeen.

-Mikä ihmeen fetissi filippiinoilla on autuaasti unohdettuihin kasari- ja ysäridiskobiiseihin? Iltaisin, luonnollisten kukkojen kiekumisten ja koirien ulvontojen yli kantautuu vastustamattomalla volyymilla sellaisia biisejä, jotka rationaalinen itsesuojeluvaisto oli jo kokonaan sulkenut pois mielestä. Videoken pauhu tuntuu siis olevan aivan luonnollinen osa paikallisia yönääniä, mutta ne biisit!? C’mon!?

-Voiko paikallisilla todellakin olla kidukset? Esimerkiksi bungalow-isäntämme, Loren (Lorenzon, L-miehen) arviolta 2-vuotias Thomas-poika on varmasti puoliksi kala. Kundi osaa hädin tuskin kävellä, mutta ui silmänräpäyksessä avomerelle kilpikonnajahtiin. Samoin saariretkemme bangka-miehistön hemmot uivat noin kolme kertaa meitä nopeammin, vaikka meillä oli räpylät ja sadan metrin etumatka. Toisaalta, yksi kundeista kiipesi kyllä palmuunkin kuin apina, eli lienee turvallista päätellä että paikalliset ovat jonkinlainen ristisiitos kalojen ja apinoiden välillä.

-Miten muistaisin, että jos tuulee, pitää varoa ettei kookospähkinä putoa päähän?

-Kenelle gekko huutelee? Meidän kotibungalowin gekko kurnuttaa kahdesti ja kukkuu 5-8 kertaa. Tätä tapahtuu päättymättömällä kasetilla ja se kuulostaa aivan rikkinäiseltä koiran kumilelulta. Mitäköhän sekin toivoo moisella mesoamisella saavuttavansa; ottaisi iisisti vaan niin kuin kaikki muutkin.

-Koirat eivät sittenkään taida olla kulkukoiria. Ainakaan kaikki. Ainakin raihnaisen näköinen valkoinen on L-miehen koira ja musta on Rayn ja G:n ”Porch Dawg:in” kadonnut velipuoli…

-Minkä takia yhden kylällä liikkuvan tricyclen nimi on Denmark? Kaikilla niillä on nimi ja usein se on jonkinlainen uskontoon liittyvä, tyyliin ”Amazing Grace” tai jotain. Yhden nimi on kuitenkin Denmark… hmmm…

Eli siinä nyt ainakin kuusi päivän polttavaa ja mieltä hämmentävää kysymystä joihin en oikeastaan koskaan oleta saavani vastausta.



Kuten tuossa ylempänä kirjoitin, tässä ei olla muutamaan päivään todellakaan tehty yhtään mitään. Suurin tapahtuma on ehkä ollut se, että eilen meille tuli ranskalaisia naapureita Romanin vanhaan bungalowiin. Eivät tosin ole kovin seurallista väkeä ja tuntuvat kohtelevan matkustamista jonkinlaisena suoritteena. Oikeastaan ainoa meidän juttu josta ranulit kunnolla innostuivat oli Cadlaon laguunissa tekemämme apinahavainto. Kysymystulvaa ei voinut millään pysäyttää; ”minkä värinen se oli”, ”olisiko se voinut olla maki-apina”, ”vai simpanssi”, ”vai joku muu”, vähän niin kuin olisivat halunnet raksia jonkin tietyn ”apinahavainto”-kohdan yli ”must do”-listastaan. ”Jos se oli maki, ei meitä sitten kiinnosta, sellainen on nähty jo”. V*ttu, apina on apina ja jos se on vielä luonnollisessa ympäristössään, niin onhan se nyt siisti havainto. Toisaalta, samat ranskikset muuttavat huomenna jollekin saarelle, resorttiin joka maksaa 12 kertaa enemmän per yö kuin se koppi missä nyt asuvat. Juuri kolmanteen bungalowiin muuttaneet hollantilaiset vaikuttavat onneksi rennommilta.



Täten päätänkin ajatusvirtani tähän. Huomenissa olisi tarkoitus taas aktivoitua. Ehkä kalastuksen merkeissä…

-Tomppa

1 kommentti:

  1. Yllättävää kuitenkin että ranskiksien kanssa pystyitte kommunikoimaan.. vai oliko kyseessä ehkä kuitenkin jonkunlainen apina-elekieli jota käytitte apinalajin havainnollistamiseen!jep! kalaonnea ja lekker biertje drinken!m

    VastaaPoista

Lukijat

Osallistujat